The Moloney Architects added a wooden box to the 1910 weatherboard home to create a larger open living space that feels open and social.

Wooden Box House by Moloney Architects

Architect: Moloney Architects
Location: Ballarat, Australia
Year: 2016
Photography: Christine Francis

Wooden Box House by Moloney Architects

Project's description: The block faces north so we decided to create a large window seat to soak in the sun. The drawers below are useful toy storage, and the space is a kid favourite.

Wooden Box House by Moloney Architects

In the kitchen, we designed the island bench like a piece of furniture. We wanted it to sit off the floor and make the space feel more airy. We placed the hotplates on the island bench to encourage conversation when cooking.

Wooden Box House by Moloney Architects

The building materials are raw and inexpensive. The kitchen drawer fronts, custom island bench light, and skirting boards are made from formply. The windows and exposed beams are Tasmanian Oak. The floors are Blackbutt and the cladding is Cedar.

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Wooden Box House by Moloney Architects

Victorian house renovation by Dan Gayfer Design
THAT House: Contemporary two storey house in Australia

Wooden Box House by Moloney Architects

The Moloney Architects added a wooden box to the 1910 weatherboard home to create a larger open living space that feels open and social

You might also like:

Recommended post: Villa Kishti by Cecconi Simone

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on