FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

From the architect: This building was originally used by Burger King on the first and second floors, and faces the main street to the south. This project is designed in line with ARARIO’s concept of “invisible development,” which aims to create activities in the alleys between buildings. In order to use this ground floor as a place for people to freely come and go, we added more voids and highlighted the pilotis as much as possible. Both sides of the building are clad in glass so that people walking on the streets on the south and north sides can see each other. 

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

We decided to locate the Freitag store, which requires an ample interior space and wall storage, on the second floor, because we thought that those who would visit this place would surely go up to the second floor if they are curious to see it. About half of the second floor was previously used as a terrace seating area for Burger King.

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

There were large black and white tiles in a checkered pattern on the floor, window sashes in the walls with geometric patterns like those on old-fashioned vinyl luncheon mats, and cast iron railings with a cheap-looking plant pattern that resembled the ones sold at home improvement stores. The somewhat frivolous pop design of the ’80’s evoked a sense of nostalgia.

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

Considering the fact that Freitag’s products are made from recycled truck tops, seat belts, bicycle tire tubes, car airbags and so on, it made sense to mix the nostalgic and pop space with the new store space as if making a collage. A semi-outdoor bar was placed on the boundary between the terrace and the interior, allowing the terrace to come alive and become part of the store.

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

Architect: Jo Nagasaka / Schemata Architects
Location: 16, Tapdong-ro, 2F, Jeju-si, Jeju-do Korea
Year: 2020
Floor area: 221.6㎡(2F shop:108.6㎡ Jungle terrace:84.5㎡/rooftop:28.5㎡)
Project team: Ianis Combes
Construction: Yigak Construction Co., Ltd.
Collaboration: LEANDRO DESTEFANI (Co-Creative Director) MILLIMETER MILLIGRAM (Project Management) PADOSIKMUL(Plant Plan)
Structure: RC
Photographer: Ju Yeon Lee

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

YOU MAY ALSO LIKED&Department Jeju by Arario by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

YOU MAY ALSO LIKECreamm by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

YOU MAY ALSO LIKEBlue Bottle Coffee Hong Kong Central Cafe by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

FREITAG JEJU by MMMG by Jo Nagasaka / Schemata Architects

This project is designed in line with ARARIO's concept of invisible development, which aims to create activities in the alleys between buildings

You might also like:

Recommended post: VG House by PLAN:B