The project was born from the idea to link the different spaces of the house by means of a unifying element. This concept was materialized employing a suspended ceiling that communicated both ends of the apartment and overlaid the existing elements and the new intervention.

Laia House by CAVAA Arquitectes

ArchitectCAVAA Arquitectes
Location: Barcelona, Spain
Year: 2018
Area: 48 sq.m.
Author: Jordi Calbetó
Collaborators: Federico Acetti, architect / Pep Vinuesa, Quantity surveyor
Construction management: Build it
PhotographyFilippo Poli Photography

Laia House by CAVAA Arquitectes

From the architect: The apartment, slightly under fifty square meters, was originally subdivided into smaller rooms that configured a poorly lighted and ventilated space. The rooms were originally organized by a wide corridor that allowed both segregated and  combined domestic activities.

Laia House by CAVAA Arquitectes

In order to maintain the concept of the project that both understood the house as a sequence of rooms and a continuous space, the intervention minimized the use of partition walls and rather opted for a separation using with furniture, flooring textures and, sliding doors. Within this sequence of rooms the project enhanced a dual reading: on one hand a unitary level represented by the suspended ceiling, on the other, a segregated one by means of different flooring textures that subdivide the space.

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

YOU MAY ALSO LIKE: T111 Apartment in Barcelona by CaSA

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

YOU MAY ALSO LIKE: Industrial Loft in Barcelona by Habitan Architecture

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

Laia House by CAVAA Arquitectes

The project was born from the idea to link the different spaces of the house by means of a unifying element. This concept was materialized employing a suspended ceiling...

You might also like:

Recommended post: Luxury chalet by SeARCH

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on