The renovation of the Beverly Center, created by Massimiliano and Doriana Fuksas, officially opens on 1 November 2018. Known as The Mall of the Stars, because many of its customers are Hollywood stars, its façade has been a Los Angeles landmark ever since its construction in the early 1980s.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John Linden

Studio Fuksas not only rethought  the design of the new façade to improve the aesthetic qualities of the building but, beyond renovating the image of the shopping center, it also created new meeting spaces for the luxury market in California. To inspire the renovation of the Center and its relationship with the surrounding areas, is the vision of the building’s new look.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The façades are now moving surfaces that, with their wave-like movement, echoing the surrounding urban landscape, overlapping and becoming part of the architecture itself, thus contributing to the new lighting, with a vertical series of throbbing leds. These lighting effects alter our perception of the building both at night and during the day, as well as from the point of view of the public. The wavy effect dematerializes the existing volume by reflecting colors and dynamically decomposing them along curved surfaces. The three levels of the mall are set around a large central space that reflects the dynamic fluid nature of the exteriors.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

Upon entering the building visitors are guided through three stories with three large full-height entrance halls which contribute to the perception of the dynamic movement that characterizes the entire Center. The large openings on the roof consent natural light to reach all the common and commercial areas, even from the lower stories, through shaded skylights.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

Micro-punched metal panels reflect the interior lighting, giving life to a pleasant promenade inside the building. The sequence of curve voids marks the different floors and recalls the fluidity of the exterior façade although in a more human scale as opposed to the grandiose external one.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John Linden

This continuous relationship between inside and outside invites the users to explore the Center up to the panoramic terrace situated on the roof, destined to welcome both visitors of the Center and the inhabitants of the surrounding areas.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John Linden

This is not the first time that Studio Fuksas has undertaken a similar task. In 2009, MabZeil, a project of great impact and innovation, was inaugurated in Frankfurt in a futuristic structure developed over four floors and with an area of 70,000 square meters.

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John Linden

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© Archivio Fuksas

YOU MAY ALSO LIKE: MAD designs futuristic campus for Faraday Future in California

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John Linden

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© Archivio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

YOU MAY ALSO LIKE: MINI LIVING Urban Cabin Exhibited at the 2018 Los Angeles Design Festival

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© Archivio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© Archivio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

[ VIEW MORE ARCHITECTURE PROJECTS IN USA ]

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas
© John D'Angelo

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

Opening of The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The renovation of the Beverly Center, created by Massimiliano and Doriana Fuksas, officially opens on 1 November 2018...

You might also like:

Recommended post: Eva bedroom by h2o architects

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on