RoarcRenew renovated the space of Carlowitz & Co., (third to fifth floor) located in Middle Jiangxi Road, into a unique co-working space.

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

ArchitectRoarcRenew
Client: Mixpace Co-working
Location: No.255, Middle Jiangxi Rd., Huang Pu District, Shanghai, China
Year: 2017
Project floor area: 4,200 m2
Lead Architect: Bai Zhenqi
Team: Xue Leqqian, Sheng Mengxuan, Peng Huiyang, Wang Shuang
Construction Engineer: WeiHua Xu
Construction Team: Shanghai EMCC
Mechatronic Design: Lu Yi
Photography: OscarLok

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

From the architect: The original building was built in 1898 with large natural stones and red ganged bricks. It was the biggest architecture among all public concession buildings in Shanghai. In recent years, it was reconstructed from the original wooden structure to a steel structured building. In this project, Roarc Renew kept the original structure, concrete walls and the architectural texture.  

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

RoarcRenew’s design concept was to infuse a special historical and cultural ambiance into the space, as a response to the neo-gothic Holy Trinity Church standing opposite to this eclectic architecture, Carlowitz & Co. RoarcRenew re-designed the attic (fifth floor) with the idea of arch and axisymmetry, dividing the space into three parts: main lobby in the middle and two corridors on the sides. The desired depth of the shape and geometric aesthetics of the space formed a dialogue between the old and the new. The fishbone-like arches formed an array, connecting the inside and outside, the past and the future. It is a solute to the Holy Trinity Church.    

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

For the interior decoration, curved elements were largely applied to inherit the eclectic style, which is the proportion of tripartite construction and arc windows. The materials have three spatial layers: the first is the marble and terrazzo; the second is the soft wood and brick walls, and the third is the transparent glasses, which fully present the original building components and materials.

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

With respect for history, RoarcRenew seeks the possibilities of maintaining the unique ritual and field spirit of each space from the perspective of its own, so to relive history in the new architectual context.

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

> You may also like: Super Villa - President Mansion interior design by CCD/Cheng Chung Design (HK)

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

> You may also like: Wuguan Books by Chu Chih-kang Space Design

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

> You may also like: Hangzhou Neobio Family Park by X+LIVING

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

> You may also like: Shanghai Baoye Centre by LYCS Architecture

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & CO in Shanghai by RoarcRenew

Carlowitz & Co. in Shanghai by RoarcRenew

RoarcRenew renovated the space of Carlowitz & Co., (third to fifth floor) located in Middle Jiangxi Road, into a unique co-working space

You might also like:

Recommended post: DOHA Nest by Atelier RZLBD