The demolition works had already begun before the design stage started. Además arquitectura had to agree to two premises that were requested from the client. First, the roof material which was going to replace de existing one, already worn out, and second, its final height. Since this premise, corrugated black metal was the starting point of the Project.

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

ArchitectAdemás arquitectura
Location: Eduardo Arana 636, Monte Grande, Buenos Aires, Argentina
Year: 2018
Area: 218.9 sq.m.
Lead Architects: Leandro A. Gallo,Florencia Speroni and Máximo Bertoia
Collaboration: Ignacio Bubis
PhotographyGonzalo Viramonte

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

From the architect: This mixed use demanded a proper articulation between the public and the private program. During the day, the Soccer courts are used by the school students while at night, rented for public use. Therefore architecture should respond to these changing demands.

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

This shifting uses, reconditioning a deteriorated house into a new office, a private loft and the complementary spaces that the sporting activities demanded such as a warehouse, a locker room and a kitchen, led us to the final shape.

A new volume was created complementary to the existing one, conceiving an exterior self-determined space between both volumes. Perceived not only as a hallway but also as a visual frame towards the adjacent soccer courts.

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

The bigger volume contains the most relevant use, the office and the private loft. On the one hand, the office is in close relation to the public areas and the soccer courts while on the other, the loft, has its own patio and maintains its privacy, hiding the front door within the external facade. Corrugated metal is the main material, cladding the roof and the entire exterior facade at the same time.

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

Both volumes are attached together by the natural extension (continuity) of the roof pitch and its structure, covered by translucent corrugated plastic. Both sides together create a “V” shape canopy, giving a sense of harmony. Rather than closing in, it´s shape and materials create a feeling of freedom and openness. Concrete, corrugated metal, plastic sheets and brick are the main materials of the Project. Structural and material expression combines towards a simple and “technological” architecture.

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

> YOU MAY ALSO LIKE: PONTE VECCHIO food shop in Argentina by EFEEME arquitectos

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

> YOU MAY ALSO LIKE: Luzhniki Stadium refurbishment by SPEECH architectural office

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

> YOU MAY ALSO LIKE: New Las Vegas NFL Raiders Stadium by MANICAV

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

[ VIEW MORE ARCHITECTURE IN ARGENTINA ]

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

UVE Saint Agustíne by Además arquitectura

The demolition works had already begun before the design stage started. Además arquitectura had to agree to two premises that were requested from the client

You might also like:

Recommended post: Canaletto by UNStudio

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on