Whitewashing, Enjalbegar in spanish, many languages ​​have verbs that describe the action of lime painting the architectures to clean and embellish them.

In this case it is about updating an apartment with a characteristic distribution of the Valencian expansion district. This type of buildings with a high depth of block and a small central courtyard determines the possible distributions. Fran Silvestre Arquitectos approaches this work in a systematic way, but here the action of whitewashing goes beyond the treatment of surfaces.

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

ArchitectFran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Year: 2018
Built area: 118.86 m2
Principal in Charge: Fran Silvestre
Project Architects: Ricardo Candela, Rubén March
Collaborating Architects: María Masià, Fran Ayala, Estefanía Soriano, Nombre Apellido, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santi Dueña, David Sastre, Sevak Asatrián, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Juan Martinez, Paz Garcia, Neus Roso, Daniel Uribe, Joan Maravilla, Paloma Feng
Interior Design: Alfaro Hofmann
Photography: Diego Opazo
Architectural filmJesus Orrico

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

From the architect: The new technical systems are integrated, the thermal and acoustic conditions are improved, the windows are changed, the necessary insulation is installed ... The structure disappears between the divisions, inside the furniture to achieve the pleasant sensation of spatial continuity. Indirect linear lighting is integrated into the ceilings, the electrical boxes disappear in the cabinets ... All the precise elements are designed with the same integration criteria, making them present only when they are necessary. The purification of constructive "accidents" maximizes spatial amplitude, facilitates cleaning and perhaps also life.

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The program with two rooms makes the distribution simple. The bedrooms open to the block´s patio, the living room looks out over the main avenue, in the intermediate zone the distributor is transformed into a storage area and kitchen with a double circulation. Two filters materialized in sliding doors allow the apartment to function in several ways integrating the entrance space into the living room, dining room or kitchen depending on the desires of the user or the circumstances.

The project seeks to facilitate everyday life and promote a calm and awake perception of everything that happens in the inhabited space.

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

[ VIEW MORE FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS'S PROJECTS ]

FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fran Silvestre Arquitectos approaches this work in a systematic way, but here the action of whitewashing goes beyond the treatment of surfaces...

You might also like:

Recommended post: Apartment M by Rosu Ciocodeica

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on