The flat is situated on the top of a tall building in the old harbour of Genova, with a great view over the city centre.

Molo House by Gosplan Architects

Architect: Gosplan Architects
Location: Genova, Italy
Year: 2018
Photography: Anna Positano

From the architect: Our intervention completely changed the apartment layout, improving and multiplying the inside/outside physical and visual connections.

Molo House by Gosplan Architects

In particular, we focused on managing natural light, opening holes in the upper slab, putting a window between two rooms and introducing reflecting materials in the inner part of the house.

Molo House by Gosplan Architects

The new skylight let the mediterranean sun to flow in through the very transparent iron stairs that directly connects the apartment to the rooftop garden.

Molo House by Gosplan Architects

A huge and complex tailor made piece of furniture characterizes the living room, performing different tasks: bench for the dining table, sofa, bookshelf, storage, steps. This furniture is made of coloured medium density fibreboards (valchromat®).

Molo House by Gosplan Architects

The two vintage armchairs and the restored doors belongs to the fifties, the years when the apartment was built. Also the handle by Gio Ponti and the lamps by Charlotte Perriand and Jean Prouvé refer to the same period. The renovation redoubled the flat bedrooms and bathrooms.

[ VIEW MORE GOSPLAN'S PROJECTS ]

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

YOU MAY ALSO LIKECranes Attic in Genova by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

Molo House by Gosplan Architects

The flat is situated on the top of a tall building in the old harbour of Genova, with a great view over the city centre

You might also like:

Recommended post: SP111 House by Estúdio DC55

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on