The Garbí House is placed between party walls and respects the aesthetic parametres of the contiguous houses seeking the highest degree of integration...

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

> Clos de la Vila House by Ramón Esteve Estudio | A shelter at the top of a hill
> Olea House by Ramón Esteve Estudio | Revisiting the Plinth

From the architect: The Garbí House is located in the local Esplanade, just a few metres from the seashore. It is a quiet, low-density area, among typical fishermen’s houses dated in the early 20th century.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

The design process included the reinterpretation and abstraction of these vernacular buildings. The Garbí House is placed between party walls and respects the aesthetic parametres of the contiguous houses seeking the highest degree of integration.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

After studying the decorative elements in this dwelling typology, the mouldings, window frames and balustrades were pared down with the aim of keeping the picturesque character of the Esplanade while offering a more abstract, conceptual and contemporary look.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

The plot is long and narrow. The dwelling lies on the side facing the beach, while the opposite side holds an auxiliary building, originally dedicated to store scaffoldings. Between the two buildings, there is a long garden which the house opens to. This large courtyard is more private and houses a long swimming pool, several terraces and a barbecue. Deciduous trees have been selected in order to allow direct insulation in winter and to protect the interior from sun exposure in summer.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

The interior is clear and light-filled. A small courtyard with a green wall provides oxygen and coolness to the house. White-washed wood covers the floors, walls and ceilings and generates a welcoming and cool atmosphere. The sides of the house are covered with longitudinal furniture that meet different needs according to the room. The interior of these rooms is cladded with dark wood that provides elegance and sophistication to the space, complemented by the kitchen island and the dining table.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

The house has a front terrace on the ground floor and another one on the first floor, resulting from a setback, connected to the master bedroom and enjoying exceptional views of the beach.

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Architect: Ramón Esteve Estudio
Location: Valencia, Spain
Year: 2021
Area: 670 sqm
Project Team: Estefanía Pérez, Jacobo Mompó, María Parra
Collaborators: REE Tudi Soriano, Pau Raigal, Prodein Ingeniería, Structo Ingenieros
Technical Architect: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
Constructor: Grupo Valseco
Project Manager: Tania G. Guillem
Photography: Mariela Apollonio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

YOU MAY ALSO LIKE: House REI 164 by DG Arquitecto Valencia

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

Garbí House by Ramón Esteve Estudio

The Garbí House is placed between party walls and respects the aesthetic parametres of the contiguous houses seeking the highest degree of integration...

You might also like:

Recommended post: CEDRUS Residence by Boom Town

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on