The refurbishment project carried out by Balzar Arquitectos contemplates the complete renovation of the apartment located in a building designed by the architect Antonio Escario, situated in one of the main avenues of the city of Valencia.

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

ArchitectBalzar Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Year: 2018
Built area: 130 sq.m.
Project Manager: Israel Pérez
Carpenter: Miguel Garrido
Lighting: Viabizzuno
Furniture: Andreu World & Agrippa
Photography: David Zarzoso

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

From the architect: The apartment occupies a corner position, characteristic for its chamfer that follows the configuration of the surrounding blocks. The organization of the interior has been a challenge for the architects as the geometry of the floor consists of different walls that are not perpendicular to each other.

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

The layout starts with open space in the access, with the kitchen open to the dining room and living room. The bedrooms and bathrooms are reached through the corridor.

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

The fixed furniture is introduced to satisfy the different needs of the owners while integrating different structural and installation elements. Its perception of the volumetry can be understood as a continuous geometry, abstract in its form, seeking to be a sculpture.

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

The curve of the ceiling in the living room is created to respond to different conditions. On one hand, it functionally separates the dining area and the resting area. On the other hand, it reinforces the idea of an integrated design, relating different elements of the furniture from kitchen units to the desk located in the former balcony. Finally, it introduces into the design a suspended beam that crosses the living room, seeking to create a unified global composition.

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKE: Aquarium House in Valencia by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKE: JJ Apartment in Valencia by Carlos Segarra Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

GVFC Apartment by Balzar Arquitectos

The refurbishment project carried out by Balzar Arquitectos contemplates the complete renovation of the apartment located in a building in Valencia

You might also like:

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on