The property is a two storey semi-detached house post war construction in the middle of a row of terrace houses. The clients are a young couple, came to Scenario Architecture to redesign the ground floor as the previous layout was not suitable for their style of living.

Minimal living by Scenario Architecture

Architect: Scenario Architecture
Location: London, UK
Year: 2013
Project size: 119 sq.m.
Site size: 215 sq.m.
Photography: Matthew Clayton

Minimal living by Scenario Architecture

From the architect: The areas were dark and segregated and they ended up not using them at all. The house had previously a rear poorly made and non-insulated conservatory raised three steps from the rear garden, and a rear extension with ancillary spaces.

Minimal living by Scenario Architecture

The way we designed it is not about something in specific- it comes from clients brief about space- every project has its own element. The architects made a non-usable space into a client’s lifestyle.

Minimal living by Scenario Architecture

We used the front side area for bicycle storage so that they would not pass the bikes through the house. The entrance space got redesigned to allow for a built in bench with shoe storage underneath. A hidden-when-open fire door creates the only barrier with the rest of the ground floor open plan. The reception area remained at the front of the house.

Minimal living by Scenario Architecture

The wall next to the previously non-functional fireplace got demolished to allow for passage and view to the kitchen. The fireplace got replaced with a two sided ''window'' fireplace to allow both the reception area and the kitchen to benefit from it.

Minimal living by Scenario Architecture

A single wall division provides privacy for the shower room area on the ground floor and at the same time acts as a catwalk on the top for the couple's two cats with access from the main staircase going up. The kitchen floor is lowered to allow for a mental separation from the rest of the areas and its polished concrete with the reflective surface adds to the ambient light. A central island provides some additional work space and flexibility for the rest of the space as the kitchen table can slide and hide in it.

Minimal living by Scenario Architecture

A newly created space next to the kitchen is being used as a Japanese style seating/ work area a bit more isolated from the rest of the areas but directly connected at the same time and can also assume various uses. This seating area and the kitchen have now direct connection to the garden with two large sliding folding doors. The new extension incorporates a green roof and a large skylight above the seating area.

[ VIEW MORE HOUSES IN UK ]

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

YOU MAY ALSO LIKEThe Nook in Islington by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

YOU MAY ALSO LIKEBrook Green House by Architecture for London

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

Minimal living by Scenario Architecture

The property is a two storey semi-detached house post war construction in the middle of a row of terrace houses. Scenario Architecture redesigned the ground floor...

You might also like:

Recommended post: Borough Penthouse by Fraher

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on