In this project, Very Studio | Che Wang Architects look forward to create a new living with new order of plan and new pattern of section. All about Light, Air and Sound.

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Design firmVery Studio | Che Wang Architects
Location: Taichung, Taiwan
Completion: 2018
Design team: Che Wang+ Colette Kuo, You-Nian Lin, Jo-Ting Wung, Chi-Wei Chen, JY Ho, YJ Shen, JH Liao, SH Jhang, CL Shao, ZP Wu.
Simulation consultant: Sustainable Building Engineering for Design Lab/ Chieh-Ting Yang, Po-Yao Wang, Chuan-Hsuan Lin, Yaw-Shyan Tsay
Contractor: Ching-Hsiung Yang
Photography: Studio Millspace, Te-Fan Wang, Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

From the architect: Sunny Apartment is located in Taichung, one of the typical units of Taiwanese housing. In original plan, light and ventilation of public space were blocked by rooms, only the south has an opening. It was far from the ideal home we expected.

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

1. Flowing Space:
A new space order of pentagon was placed into the plan. Then the fluidity and dynamicity of shared space is caused naturally. Oblique walls delimiting the space simultaneously create an extension of the sight and circulation, and the sunshine on it to form the trace of time.

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

2. Flowing Air:
After integrating the functions with the new pentagonal space order. The opening of north, west and the south sides are released, not only the sunlight is introduced in addition the air flow into the shared space naturally. The quality of space and the comfortability of life are enhanced with the breeze. Definition of Sound: Create sound differences in the space.

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

3. Sound Fields:
The space is flowing and continuous. We would like to define soft boundaries of the space by sound. Therefore the Dome-form ceilings are placed in each pentagonal spaces to cause the sound of life reflected and concentrated to create several sound fields to define functions of life .And the curved lighting from the gap of dome also creates a rich spatial layers and depth.

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

Traditional 3-bedroom apartment by Lim+Lu
Cosy apartment interior in Hong Kong by mnb design studio

Sunny Apartment by Very Studio | Che Wang Architects

In this project, Very Studio | Che Wang Architects look forward to create a new living with new order of plan and new pattern of section

You might also like:

Recommended post: S'Agaró by Vaimberg Salvadó

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on