The apartment is located on the top floor of an early 20th century building. The interior space was characterized by excessive compartmentalization and significant lack of quality, aggravated by an increasing degradation.

Capitão Leitão by Arriba

ArchitectArriba
Location: Marvila, Lisboa, Portugal
Year: 2019
Gross floor area: 83.35 sqm
Engineering: Inline Engenharia
Team: José Andrade Rocha, Filipe Ferreira, Miguel Negrão
Photography: Hugo Santos Silva

Capitão Leitão by Arriba

From the architect: The project was based on the apartment’s existing layout, from which we attempted to maximize the use of the internal space, by reducing compartmentalization and circulation areas, and by inhabiting a hidden attic.

Capitão Leitão by Arriba

The social area was wrapped in a wooden envelopment which gathers the supporting functions and organizes the dwelling. It incorporates the apartment’s entrance, the kitchen, the storage, the access to the private areas, and the hidden staircase that leads to the mezzanine - a retracted space of work and leisure, from where one can peek at Marvila.

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

YOU MAY ALSO LIKEApartment Lisboa by BRANCO sobre BRANCO

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

YOU MAY ALSO LIKEApartment Lisboa by BRANCO sobre BRANCO

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

Capitão Leitão by Arriba

The apartment is located on the top floor of an early 20th century building. The interior space was characterized by excessive compartmentalization and significant lack of quality

You might also like:

Recommended post: Crystal Pool by 100 Architects

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on