The site is located over a dry hill with little vegetation. When one stands there, we naturally face towards the landscape trying to include both the mountains and Gutierrez Lakes in one view.

CS House by Alric Galindez Arquitectos

Architect: Alric Galindez Arquitectos
Location: Arelauquen, Bariloche, Rio Negro, Argentina
Year: 2012
Project size: 567 sq.m.
Site size: 3,655 sq.m.
Photography: Albano Garcia, Javier Agustín Rojas, Jeremias Thomas

CS House by Alric Galindez Arquitectos

From the architect: Every landscape is a subjective interpretation of a territory; therefore, it is necessary to understand what limits our landscape. This is why our field of work surpasses the site´s limits. We understand there are two different points of view: one from afar approaching the site and one from within the house towards the landscape.

CS House by Alric Galindez Arquitectos

From the outside, the house stands on its territory modifying and establishing a new landscape of contrasts through an object of pure geometry. The house develops in two simple volumes enhancing the expression of the building in its materials: wood and rock. The wood is interpreted by a reconstruction of its veins by the succession of different Cypress wooden planks with different widths. The rock, composed the same way granite is, by mixing different small rocks of various sizes and colors, is materialized by a washed plaster made of thick sand of various colors and sizes.

CS House by Alric Galindez Arquitectos

From the inside, according to needs of its inhabitants, we understood the house as a series of family reunions. Hence, the upper level was thought as a social and meeting space, where all of the functions are fully integrated. Therefore, the house´s longitudinal shape facing the landscape can accomplish a wide vision, understating this space as a place where the landscape and the inhabitants interact. This situation is repeated on terraces and gardens as a result of the disposition of the rock and wooden volumes. The roof folds allowing the morning sun to enter the house as well as it defines different situations in the social area.

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKEHouse 354 by Pinasco / Pinasco Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKEMountain House by Wafai Architecture

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

CS House by Alric Galindez Arquitectos

The site is located over a dry hill with little vegetation. When one stands there, we naturally face towards the landscape trying to include both the mountains and...

You might also like:

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on