The architecture studio Fran Silvestre Arquitectos has unveiled their new project that they would like to show during design process: Fababu House in Valencia.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

ArchitectFran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Year: 2018
Principal in Charge: Fran Silvestre
Interior Design: Alfaro Hofmann
Collaborating Architects: María Masià, Fran Ayala, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Ricardo Candela, Sandra Insa, Santi Dueña, David Sastre, Sevak Asatrián, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Juan Martinez, Paz Garcia, Neus Roso, Daniel Uribe, Joan Maravilla, Javier Briones
Financial Manager: Ana de Pablo

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

From the architect: A plot with steep slopes and rocky terrain are the starting point to plan the project. The building emerges from the terrain forming three volumes that blend together, adapting to the topography of the place.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The hollows of the different pieces are born from the edges of each of the volumes interlacing one another and generating a system of holes that allows solving all the windows of the project.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

This system produces shadows that give depth to the façade, making it possible to perceive from the exterior a mass, compact element, as if it were a rock, and from the inside the geometry of the holes and the terraces of each one of them. it helps to maximize the vision of the environment, but always without having visuals between the different rooms.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

In turn, at the lowest level of the plot, the pool is located as a volume that emerges from the rock. At the top, at street level, the garage where the access to the plot is located is located.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

On the access floor the main spaces of the house are housed: living room, dining room, kitchen, toilet, master bedroom and bathroom. Below, accompanying the topography are the rest of uses that the program required, which allows direct connection with the outside, with the pool and the pine forest that surrounds the plot.

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

[ VIEW MORE FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS PROJECTS ]

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Forest House in Costa Esmeralda by Besonias Almeida arquitectos
Home in the Pine Forest by Ramón Esteve Estudio

Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The architecture studio Fran Silvestre Arquitectos has unveiled their new project that they would like to show during design process: Fababu House in Valencia

You might also like:

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on