Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape is the framework in which space is inhabited.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

ArchitectFran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Year: 2018
Site area: 1,000 m2
Built area: 350 m2
Interior Design: Alfaro Hofmann
Principle in Charge: Fran Silvestre, Estefanía Soriano
Collaborating Architect: María Masià, Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Sevak Asatrián, Ricardo Candela, David Sastre, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Juan Martinez, Paz Garcia-España, Daniel Uribe, Javier Briones, Ángel Pérez, Tomás Villa, Sergio Tórtola, Marta Escribano, Phoebe Harrison, Daniel Yacopino, Ana de Pablo, Sara Atienza
Constructor: Construcciones Francés
Project Manager: Studio 2
Photography: FG + SG. Ultimas Reportagens. Fernando Guerra

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

From the architect: A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: House in The Lake by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: Fababu House in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: FLAT in Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: Quarry House by Ramón Esteve Estudio

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: Sky House in Ontario by Coryn Kempster Julia Jamrozik

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

> YOU MAY ALSO LIKE: House Frances by THOSE Architects

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a T shape is the framework in which space is inhabited

You might also like:

Recommended post: Bonanova Apartment by PMAM