In the heart of Valle Escondido, Córdoba, and in front of the San Martin nature reserve, we designed a house that finds its formal synthesis in a large central void from where the rest of the house is articulated...

House MGM by CBarquitectas

From the architect: The premise of the project was to respect the native tree species of the land (Eucalyptus trees of great size and age), which is why the house was removed 13 meters from the municipal line, generating a scenographic income surrounded by vegetation.

House MGM by CBarquitectas

Raised on three levels; On the ground floor, the social area of ​​the house is resolved, locating the garage for 4 vehicles, kitchen-dining room and living room in double height integrated by a double-fronted fireplace, a barbecue area with barbecue, a social bathroom and a service bedroom / personal study.

House MGM by CBarquitectas

On the second level, which is accessed through a scenographic glazed walkway over the living room in double height, it is divided into two wings; the front, with a bedroom en suite, a bathroom, dressing room and gym, with a private balcony that overlooks the reserve, and the rear wing with two bedrooms and a bathroom. On the third level, there is an accessible terrace, and a service area. From this sector you can see privileged views of the reserve.

House MGM by CBarquitectas

The structure of this house comes from an independent system of reinforced concrete, combined with metal columns. The visible slabs, the inverted beams, structural concrete partitions, are in addition to supporting elements, the protagonists of the design aesthetics. In terms of materiality, reinforced concrete, black aluminum, glass and monochrome were chosen when creating a minimalist / industrial aesthetic. As for the interior design proposal, the use of textures and simple lines was sought, contrasting the rusticity of the concrete with the finest finishes of the rest of the materials.

House MGM by CBarquitectas

Architect: CBarquitectas
Location: Valle Escondido, Córdoba, Argentina
Year: 2018
Area: 345 sqm
Architect in Charge: Gabriela Borda Bossana, Celeste Carballido
Photography: Gonzalo Viramonte

House MGM by CBarquitectas

YOU MAY ALSO LIKELOP House by Fanesi & Navarro Arquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

YOU MAY ALSO LIKEGJA House by Fanesi Navarro Arquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

YOU MAY ALSO LIKECasa MM by Atheleia Arquitectura

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

YOU MAY ALSO LIKECasa El Ortigo by Grupo Arquitectura

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

House MGM by CBarquitectas

In the heart of Valle Escondido, Córdoba, and in front of the San Martin nature reserve, we designed a house that finds its formal synthesis in a large central void from where the rest of the house is articulated

You might also like:

Recommended post: Miraggio by Pininfarina

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on