The architecture has been inserted in a place that on one side is close to the village of Chienes and on the other side enters in the green of the mountain.

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

Architect: Stefan Hitthaler Architektur
Location: Chienes, Bolzano, Italy
Year: 2018
Photography: Gustav Willeit

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

From the architect: A house that through its form translates and updates the traditional local typology of the “Maso”, in a dynamic and natural volume. The volume is a game of equilibrium: first, it digs into the ground, creating space; as it rises it dissolves, it lifts and at the end, it tastes the valley wanting to be free, flying in the air.

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

YOU MAY ALSO LIKEHaus Gables by Jennifer Bonner / MALL

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

YOU MAY ALSO LIKETreeHaus by Park City Design+Build

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

YOU MAY ALSO LIKESyshaus in São Paulo by Arthur Casas Design

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

House Rubner by Stefan Hitthaler Architektur

The architecture has been inserted in a place that on one side is close to the village of Chienes and on the other side enters in the green of the mountain.

You might also like:

Recommended post: MNIR by AGi Architects