Martina, together with her family, chose the lake, the countryside. Here, among the rows of hazels, they manage the family farming activity. The old farmhouse is renewed, expands, becomes a home, becomes a refuge. Simple and compact, it accepts the needs of a modern life in close contact with nature.

Martina by deltasutdio

Architect: deltasutdio
Location: Caprarola (VT), Italy
Year: 2018
Area: 145 sqm
Project Team: Dario Pompei, Valerio Galeone
Structural Engineering: Viviana Fracassa, Paolo Capaldi
Construction: Ricci Edilizia Aurora srl
PhotographySimone Bossi

Martina by deltasutdio

From the architect: The house plan harmony is guaranteed by the subdivision of the space into three bands. The most convivial one, facing south, overlooks the fields getting lost in the panorama of the lake. A more technical intermediate band houses the kitchen, the courtesy service and the pantry. To the north, the most intimate one for the night.

Martina by deltasutdio

The interior becomes essential. Materials and colors interact with the external landscape. The light enters from the large windows of the living room and crosses the slots of the old original building illuminating the kitchen. The surrounding nature penetrates into the rooms as a manifesto of what pushed the owners to leave the city.

Martina by deltasutdio

The different surfaces design the living area. The desire to break the rigor and the silence of minimal furnishings materializes in the joints of the materials and in the staircase net. We move over material-changing floor, from the ceramic to the cement, to the parquet of the sleeping area. Here essential rooms, almost monastic, tell the peasant tradition of the rural context that houses the house.

Martina by deltasutdio

The space, the biggest one, is for the little girls. A room to be shaped over time, where the game will become study, then intimacy to continue to grow together. An independent alcove for small women who grow up with love for the green, the lake, the land.

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Martina by deltasutdio

Viviana by deltastudio
Renovation of an attic in Italy by Moreno Farina Studio

Martina by deltasutdio

Martina, together with her family, chose the lake, the countryside. Here, among the rows of hazels, they manage the family farming activity

You might also like:

Recommended post: Inout House by Joan Puigcorbé