A 1930s house in Winchester with a dramatic glazed living, kitchen and dining space. Together with its extensive rear garden it has been transformed into a modern family home.

The Mill House by OB Architecture

Architect: OB Architecture
Location: Guildford, Surrey, United Kingdom
Year: 2017
Photography: Martin Gardner

The Mill House by OB Architecture

From the architect: The Client’s brief was to extend and remodel the house at ground and first floor to provide a light filled kitchen dining space connected to a vibrant family room that opens out to maximize the potential of the large garden. The design seeks to reconcile the individual elements of the house by creating a singular elegant form. At first floor a new bedroom with ensuite is created. 

The Mill House by OB Architecture

Other additions include the insertion of oak timber trusses and an oak-sliding wall, which links the kitchen dining space with a day room. The works are complimented by a landscaped garden comprising swimming pool, pergola, timber decking and feature planting. 

The Mill House by OB Architecture

The architects specified a simple palette of materials including oak, limestone and off-white painted steelwork to give warmth and intimacy to the spaces. The use of stone and timber is continued externally to mediate between inside and outside.

The Mill House by OB Architecture

The glazed extension uses structural glass supported from L-shaped steel box sections and incorporates large rooflights to bring light deep into the interior.

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

The Mill House by OB Architecture

Watermill House by Desai Chia Architecture
Contemporary extension for a history house by Adam Knibb Architects

The Mill House by OB Architecture

A 1930s house in Winchester with a dramatic glazed living, kitchen and dining space. Together with its extensive rear garden

You might also like:

Recommended post: House in Pilaitė by INBLUM

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on