Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

> 10 Roof Pavilion In Zapallar By Espiral
> Guest House 8q By 3370 Studio

From the architect: With simple volumetry and with the challenge of adapting to a terrain with a lot of potential for views and an imposing oak forest, the work arises that is located perpendicular to the lake, on a hill, in order to obtain views framed by the trees, the which, in turn, act as a shelter for the inhabitants and users of the house.

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Being located on the hill, the site is worked with an exterior access from below, where the parking area is located that ends in a volume that houses a laundry room and a cellar. To the west, the ascent begins in which the forest and the lake appear and then, through a turn that divides the volume in two, you reach the main access.

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Once inside, the floor plan is projected as a single rectangle divided into two areas. One that includes the main bedroom, plus the living room – dining room – kitchen, like an independent cabin and another with the rest of the bedrooms, in order to give the user different alternatives for use in which, from any point in the house, different options are obtained. paintings that mix views of the lake, forest and volcanoes that surround the place. All of this, surrounded by a terrace that adapts to the geography of the land and with a simple deck of impregnated wood, plays with its geometry, generating different outdoor spaces that enhance the nature of the place and propose different alternatives to inhabit it.

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

The materials are worked in such a way as to constitute a volume that is as least invasive as possible, respectful of the place and with a very balanced economic approach for the characteristics and scope of the project, which is based on local materials and artisanal construction.

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Architect: Claro + Westendarp Arquitectos
Location: Lago Calafquén, Chile
Year: 2017
Project size: 253 sqm
Architect in Charge: Juan Ignacio Claro
Photography: Francisco Boetsch

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

Calafquen Lake House CS by Claro + Westendarp Arquitectos

With simple volumetry and with the challenge of adapting to a terrain with a lot of potential for views and an imposing oak forest, the work arises that is located perpendicular to the lake...

You might also like:

Recommended post: Broadway Loft by Worrell Yeung