This new double story residence is designed for accessibility on the ground floor and amplifying the living zone on a narrow lot size.

Brodecky House by Atlas Architects

ArchitectAtlas Architects
Location: Melbourne, Australia
Year: 2018
Project size: 178 sqm
Site size: 215 sqm
Construction: Secon Constructions
Photography: Tess Kelly

Brodecky House by Atlas Architects

From the architect: The planning is spatially efficient to accommodate the restrictive site conditions and controls while maximising the dwellings amenity.

Brodecky House by Atlas Architects

Formally, the pitched volume is subtracted by large openings, creating deep eaves and window sills. This aims to engage with the street and address the corner nature of the house. These openings blur the thresholds between indoor and outdoor to accommodate various spatial uses.

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

YOU MAY ALSO LIKESurfmist House in Perth by Sandy Anghie Architect

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

YOU MAY ALSO LIKECable House in Melbourne by Tom Robertson Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

YOU MAY ALSO LIKETiny Haus in Sydney by Ironbark Architecture

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

Brodecky House by Atlas Architects

This new double story residence is designed for accessibility on the ground floor and amplifying the living zone on a narrow lot size...

You might also like:

Recommended post: Printemps Haussmann by UUfie