RC house was designed to see the sun all day long in the leisure area. In the 950 sqm of constructed area, the authorial design of architects Caio Bandeira and Tiago Martins, from Architects+Co, stands out...

RC House by Architects+Co

From the architect: The façade reveals the Arc+Co wood panel, an element that allies aesthetics, allows ventilation and natural light in the environments, while guaranteeing privacy to the interiors. With organic paging that takes advantage of the wood scraps cut during the manufacturing process, it is also an ecological panel, since it reduces, with design, the waste of material.

RC House by Architects+Co

The L-shaped residence is distributed in two blocks: in one of them the leisure and living areas are concentrated. In the more private one, seven bedrooms and a home theater. In the connection between the two volumes, the entrance, kitchen, and service area can be easily accessed.

RC House by Architects+Co

Leisure area
In the middle of a contemplative garden, the open fireplace is an invitation to wait for the coldest nights with friends around. The triangular swimming pool was covered with batu hijau stones, in a tone that enhances the surrounding landscaping.

Next to it, a games room, a bar, and a swing on the terrace are arranged to contemplate the green area in the landscape. Accessing the spiral corten steel staircase, there is a belvedere to amplify the view of the horizon.

RC House by Architects+Co

Privacy
The double bedroom, facing the north lagoon and the rising sun, has a dressing room and bathroom protected by a wooden brise that gives privacy to the spaces.

RC House by Architects+Co

Architect: Architects+Co
Location: São Paulo , Brazil
Year: 2020
Project size: 950 sqm
Site size: 1,3250 sqm
Photography: Fernando Guerra

RC House by Architects+Co

YOU MAY ALSO LIKELima House by studio MK27

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

YOU MAY ALSO LIKEPilará House by Besonías Almeida Arquitectos

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

YOU MAY ALSO LIKECS House by Alric Galindez Arquitectos

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

YOU MAY ALSO LIKESun Villa in Yaruquí by Bernardo Bustamante Arquitectos

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC House by Architects+Co

RC house was designed to see the sun all day long in the leisure area. In the 950 sqm of constructed area, the authorial design of architects Caio Bandeira and Tiago Martins, from Architects+Co, stands out...

You might also like:

Recommended post: ODA Completes Denizen Bushwick