The house is located in the suburbs of Kiev city, on the territory of a cottage village, surrounded by deciduous and pine forests. Customers invited the FORM Bureau to work with the interior. They wanted to have a cozy, light and simple interior style, which will always allow them to add their favorite decor, brought from different countries.

ZEN by FORM Bureau

ArchitectFORM Bureau
Location: Kiev, Ukraine
Year: 2018
Area: 300 sq.m.
Project author: Viktoriia Shkliar , Olga Antontseva
PhotographyAndrey Bezuglov

From the architect: The customers are a young couple of modern successful people. Originally, they defined their main rule - beauty should be functional.

ZEN by FORM Bureau

While working on the interior design, various planning solutions were discussed. According to the developer’s plan, the house was divided into many isolated premises. Some walls were dismantled. The main zones of the house took their original place, but the secondary ones were changed. To erase the boundary between the living space and the territory of the plot, panoramic windows were installed and a large house-length  multifunctional terrace was constructed.

ZEN by FORM Bureau

There is a living room with a fireplace flowing into the dining room and kitchen, a lounge area flowing into  the living room, a bathroom from the entrance hall, a garage, a boiler room and a terrace on the ground floor. On the second floor there is a bedroom with its own bathroom and dressing room, a study, a gym and a bathroom with the laundry zone.

ZEN by FORM Bureau

The whitewashed walls and brickwork are the base of the interior. In some areas, we decided to add a color accent using a black textured wall surface. Beams and columns of textured wood are integrated into the interior as a characteristic aesthetic elements. Their processing and necessary coloring was made  under the control of the FORM Bureau.

ZEN by FORM Bureau

Practically, all furniture was made in Ukraine according to the sketches of the authors of the project. This is a kitchen made of veneer plywood, an island with black facades and a ceramic table top, which is connected to a table made of a walnut massif. And the metal cabinet, which was specially designed for guitars that the customer collects. All upholstered furniture, including some of its individual proportions, was made by a Ukrainian company.

ZEN by FORM Bureau

Only chairs in the dining room, appliances and plumbing were ordered from various European brands. Textiles for the project were selected in the form of natural fabrics of flax, having calm and neutral shades. The details, such as floor lamps, coffee tables, as well as non-woven carpets, and various glass and clay decor serve as a decoration of the interior.

ZEN by FORM Bureau

The main secret of this project is the sense and control of the proportion that gives a feeling of rest, balance and tranquility. The authors of the project tried to achieve the perfect balance of space, light and volumes, adding only the necessary objects of the right proportions. You can see a well-coordinated team work behind the simplicity of the interior of the house.

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

> YOU MAY ALSO LIKE: Villas Parco Campana by ANK architects

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

> YOU MAY ALSO LIKE: House Frances by THOSE Architects

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

> YOU MAY ALSO LIKE: Modern farmhouse in Mill Spring by Samsel Architects

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

ZEN by FORM Bureau

Customers invited the FORM Bureau to work with the interior. They wanted to have a cozy, light and simple interior style, which will always allow them to add their favorite decor

You might also like:

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on