The main concep of the project comes out from reformulating the initial idea of ​​a winter yard, proposing an important livingroom surrounded by nature and, of course, all glazed...

House in Q2 by MZ Arquitectos

Architect: MZ Arquitectos
Location: Estancia Q2, Mendiolaza, Córdoba, Argentina
Year: 2014
Area: 500 sqm
Architect in Charge: Marchetti Guillermo, Zuliani Emiliano
Photography: Gonzalo Viramonte

House in Q2 by MZ Arquitectos

From the architect: Estancia Q2 is located on the outskirts of Córdoba city, undoubtedly one of the most pleasant neighborhoods to live in, with a dream environment.

The customers, a young couple full of projects, made only one request: a winter yard. What initially sounded crazy, ended up being a trigger for one of the best projects in our office.

House in Q2 by MZ Arquitectos

The lot was presented with two important conditions: it had a drop in the front-bottom direction of 3.50m and the north orientation was towards the street.

The main concep of the proyect comes out from reformulating the initial idea of ​​a winter yard, proposing an important livingroom surrounded by nature and, of course, all glazed.

House in Q2 by MZ Arquitectos

We propose all the service area against one of the sides and we remove the barbecue area to the bottom, clearing the livingroom. Upstairs, an L-shaped plan solves the entrance of sun in the winter months into the bedrooms.

House in Q2 by MZ Arquitectos

From the glazed livingroom and towards the street, we proposed a screen wall just before the main entrance, to protect ourselves from the visuals of passers-by, generating an internal yard that, together with native trees of the area, form a calm microclimate. On the other hand, towards the back yard, all the splendor of the pool and the barbecue area appear, which with a 3m overhang in its gallery brings vertigo and dynamism.

House in Q2 by MZ Arquitectos

Respecting the original topography of the lot was another of our priorities. To do this, we staggered the house according to the original levels of the land, raising the barbecue area at the bottom and lowering the garage to the front as much as possible.

House in Q2 by MZ Arquitectos

As for materiality, we chose a stone covering that acts as a guide for the user, taking it from the entrance of the house to the most used social sector in our country: the barbecue area.

On the ground floor are some details in exposed concrete, wood and metal.

Upstairs, a pure white volume appears, suspended by the effect of a slit that generates a feeling of lightness. In addition, it provides the necessary contrast so that each material gives distinction.

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKEVivienda en La Cascada by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKEAlto de Pinheiros House by AMZ Arquitetos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

YOU MAY ALSO LIKEBelgica House by AMZ Arquitetos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

House in Q2 by MZ Arquitectos

The main concep of the project comes out from reformulating the initial idea of ​​a winter yard, proposing an important livingroom surrounded by nature and, of course, all glazed...

You might also like:

Popular today

Most viewed

Tags

Follow
Stay connected with us on